Saturday, 10 December 2011

Samsung Galaxy Note GT-N7000


Salammmm Broooo...
Baru sambar Galaxy Note yang terlatest di pasaran...
Memang canggih nak mampos...
Lesap duit aku brooo...
Tapi kepuasan memegang gajet idaman ni memang membuat aku teruja...
Memula aku ingat biasa2 je phone ni...
Bila pegi Low Yat aku terus g Samsung Galeri...
Belek punya belek aku terpikat yg warna putih tapi malangnya belum launch...
Hitam je ada, kata salesman tu...
Dengan muka kusut aku pun cucuk duit kat ATM dan terus bayar je...
Harga terkini RM2299 complete set dengan cover kulit sekali...

Apa yang best sangat tu?
Haaaa...ni nak cerita sikit, maklumlah aku ni gila gajet...
Aku nak citer point2 yg membuat aku tak tido siang malam je...
Ok kita layannnnn...

Rekabentuk :

Ok yang pertama bentuknya...tak kecik tak besar...
Ini model hybrid la..bukan kereta je ada hybrid..hanpon pon aderrrrr brooo...
Hybrid ni gabungan lah antara phone ngan tablet...

Skrin :

Dengan saiz 5.3 inci dan resolusi 800x1280 pix gambar lu memang sharp...
Kalah iPhone4 wa cakap luuu..
Super AMOLED lagi kauuuu..
Terang tahap tak hengat punya brooo...
Phone ni datang dgn S-Pen yg mana boleh lukis kat skrin tu...
Boleh buat art lagi...

CPU :

Dengan CPU Dual Core 1.4GHz phone ni memang laju...
Macam roket daaaa...
Kejap je sampai Johor broo...
Takat nak surf internet tu kacang je la...

OS :

Macam biasa la hanpon ni datang dgn Android Gingerbread 2.3 je tapi cukup dahhh...

Kamera :

8 Meg broo..
Ada 2 kamera, yg depan tu boleh call 3G...
Dekat nak sama dengan DSLR tu..
Kalau pandai edit sebijik dgn hasil gambar DSLR tu...
Function lain sama je ngan Galaxy S2...

Bateri :

Boleh tahan lama jugak bateri power dia...
Mcm aku ni dok pakai 40-50 call sehari baru turun 20% je bila petang...
Memang power, real power...
Aku pun heran mcmana diorang review kata bateri lembik...

Ok itu la serba sedikit pengalaman on-hand aku ngan Galaxy Note ni...
Yang lain2 korang boleh review kat GSMARENA.COM...

Kalau rasa besar sangat phone ni korang boleh pilih Galaxy S2..menarik jugakkk brooo..
Nanti aku review kan...
Anyway aku memang angau lah dgn Galaxy Note nih...


Salam Broooo...

2 comments:

  1. wah..best ar bro galaxy note ni...
    kompem wa sambar 1 pas dpt bonus nanti...
    hahahha...

    ReplyDelete
  2. Fuiyoooo mmg best gajet ni... Dh pakai..mmg sedap guna la,tiada phone lain yg sehebatnya...

    ReplyDelete