Saturday, 10 December 2011

LG 3D P920



Ini dunia 3D sudah mari broooo...
Phone pertama dengan keupayaan 3D tanpa pakai gogel...
Memula aku heran gak mcmana nak tengok 3D takyah pakai gogel nih???
Pelikkkkkk...memang pelikkk..
Sebab selalunya aku g tengok wayang mesti bebudak tu bagi aku 3D Gogel yg Dolby tu...
So aku pon selamba je cari phone ni kat seluruh Malaysia...
Dan tanpa disangka2 ada pulak stok tuuuu...
Kopak lagi la akuuuu...
Dengan tanpa g review aku terus je booking sebijik...
Bila dapat je aku terus ON dan mata aku terus terbeliak bila aku tengok video dia...
Orang tu keluar dari skrin brooooo...
Mcm nak nangis pun ada tgk kecanggihan natang nih...

Ok kita layan sikit ye...

Benda yg dia ada tapi henpon lain takde ialah kamera dia lah...
ada 3 kamera broooo...
Yg kat belakang tu kamera kembar untuk ambik gambar 3D...
yg depan pulak untuk 3G call la apa lagi...
fungsi lain biasa je mcm smartphone lain jugak lah...
OS Android 2.2 Froyo...
Pasal sistem ni aku tak pelik sangat lah...
Cuma skrin 3D dia tu yg buat aku terngangaaaaaa...
Cun broooo...
Bateri memang tak tahan kecik sangat mAH dia tu...
Mcmana lah LG boleh buat menda tak tahan lama tu...
Tu lagi satu aku pelik selain dari skrin 3D dia tu...

Phone ni boleh layan 3D la...
Game dia pun 3D broooo...
Bayangkan korang layan game 3D tu...
Racing ngan bola pun 3D broooo...
YouTube 3D pun ada...
Boleh donlod kat YouTube lagi...

3D dia memang real...
Masyuk sungguh tapi dicacatkan oleh kelemahan yg tak sepatutnya...

Anyway tahniah LG kerana berjaya buat aku kagum dengan skrin phone ni...

Salam Brooooo...






Samsung Galaxy Note GT-N7000


Salammmm Broooo...
Baru sambar Galaxy Note yang terlatest di pasaran...
Memang canggih nak mampos...
Lesap duit aku brooo...
Tapi kepuasan memegang gajet idaman ni memang membuat aku teruja...
Memula aku ingat biasa2 je phone ni...
Bila pegi Low Yat aku terus g Samsung Galeri...
Belek punya belek aku terpikat yg warna putih tapi malangnya belum launch...
Hitam je ada, kata salesman tu...
Dengan muka kusut aku pun cucuk duit kat ATM dan terus bayar je...
Harga terkini RM2299 complete set dengan cover kulit sekali...

Apa yang best sangat tu?
Haaaa...ni nak cerita sikit, maklumlah aku ni gila gajet...
Aku nak citer point2 yg membuat aku tak tido siang malam je...
Ok kita layannnnn...

Rekabentuk :

Ok yang pertama bentuknya...tak kecik tak besar...
Ini model hybrid la..bukan kereta je ada hybrid..hanpon pon aderrrrr brooo...
Hybrid ni gabungan lah antara phone ngan tablet...

Skrin :

Dengan saiz 5.3 inci dan resolusi 800x1280 pix gambar lu memang sharp...
Kalah iPhone4 wa cakap luuu..
Super AMOLED lagi kauuuu..
Terang tahap tak hengat punya brooo...
Phone ni datang dgn S-Pen yg mana boleh lukis kat skrin tu...
Boleh buat art lagi...

CPU :

Dengan CPU Dual Core 1.4GHz phone ni memang laju...
Macam roket daaaa...
Kejap je sampai Johor broo...
Takat nak surf internet tu kacang je la...

OS :

Macam biasa la hanpon ni datang dgn Android Gingerbread 2.3 je tapi cukup dahhh...

Kamera :

8 Meg broo..
Ada 2 kamera, yg depan tu boleh call 3G...
Dekat nak sama dengan DSLR tu..
Kalau pandai edit sebijik dgn hasil gambar DSLR tu...
Function lain sama je ngan Galaxy S2...

Bateri :

Boleh tahan lama jugak bateri power dia...
Mcm aku ni dok pakai 40-50 call sehari baru turun 20% je bila petang...
Memang power, real power...
Aku pun heran mcmana diorang review kata bateri lembik...

Ok itu la serba sedikit pengalaman on-hand aku ngan Galaxy Note ni...
Yang lain2 korang boleh review kat GSMARENA.COM...

Kalau rasa besar sangat phone ni korang boleh pilih Galaxy S2..menarik jugakkk brooo..
Nanti aku review kan...
Anyway aku memang angau lah dgn Galaxy Note nih...


Salam Broooo...